Ads block

Banner 728x90px

MINIMAL ENTRY QUALIFICATIONS FOR NON-DEGREE PROGRAM 2022/2023

A. Kujiunga na Programu za VETA, tunapokea kuanzia wenye ufaulu wa "D" moja na                 Kuendelea katika mtihani wa Kidato cha nne.

B. Kwa Programu za Cheti mfano: "Basic Technician Certificate" tunapokea kuanzia wenye ufaulu wa "D" nne na  Kuendelea katika mtihani wa Kidato cha nne.

Pichani ni Wanafunzi wa Baadhi ya Program Zinazopatikana Chuoni

S/N

PROGRAMME

QUALIFICATIONS

PROGRAM DURATION IN YEAR

1.

Certificate in Early Childhood (Under Collaboration between DC BRILLIANT TEACHERS’ COLLEGE and Open University of Tanzania)

i.             Certificate of Secondary Education with at least 4 Principal passes

ii.           Advanced Certificate of Secondary Education with at least Two Principal passes in relevant subjects.

iii.          In- service and Non-in-service Primary School Teachers with GATCE IIIA.

1

2

Diploma in Early Childhood (Under Collaboration between DC BRILLIANT TEACHERS’ COLLEGE and Open University of Tanzania)

i.             Grade A Teaching Certificate or Basic Certificate in Teaching NTA Level 4 plus at least four passes in Certificate of Secondary Education.

ii.           Certificate in Early Childhood Education with an average pass of not less than B grade plus at least 4 passes in Certificate of Secondary Education.

iii.          Form six with two principal passes in relevant Subjects.

iv.          In-service Primary School Teachers with GATCE IIIA.

3.

Diploma in Primary Teacher Education(Under Collaboration between DC BRILLIANT TEACHERS’ COLLEGE and Open University of Tanzania)

i.             At least Grade A Teaching Certificate or Basic certificate in Teaching NTA Level 4 with not less than four passes at O- level.

ii.           Certificate in Early Childhood Education with an average pass of not less than B plus at least 4 passes in Certificate of Secondary Education.

iii.          In-service Primary School teachers with GATCE IIIA and Unemployed Primary School Teachers with GATCE III A.

4

Astashahada Elimu ya Awali

i.             Mwanafunzi mwenye Cheti cha Astashaada ya Elimu ya Awali.

5

Astashahada ya Elimu Msingi

i.             Mwanafunzi aliyehitimu kidato cha Nne, mwenye ufaulu wa daraja la Kwanza, Pili na Tatu.

ii.           Mwanafunzi aliyehitimu kidato cha Sita, mwenye ufaulu wa daraja la Kwanza, Pili na Tatu.

6

Stashahada Elimu ya Awali